Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев, който преди ден беше задържан

...
Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев, който преди ден беше задържан
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС: Нямам общо с убитото диво прасе

Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев, който преди ден беше арестуван по съмнения за бракониерство, отхвърли да има общо с убитото диво прасе. " Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е намерено животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в обособен автомобил ", разяснява той пред bTV.

В сряда Георгиев, негов настоящ сътрудник от ДАНС, както и президентът на футболния тим " Витоша " (Бистрица) бяха арестувани по Закона за МВР след сигнал за противозаконен лов край село Сушица, област Симитли. По първична информация, след като видели служителите на реда, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един ауспух. При последвал обиск са открити още 116 патрона. Част от оръжията са скъпи автомати. Оправданието било, че са видяли на пъта куцащо прасе и направили хигиеничен отстрел, с цел да не болести други животни.

Новината беше доказана и от вътрешния министър Бойко Рашков пред bTV:  " Тази нощ той (Георгиев - б.р.) дружно с един различен настоящ чиновник от ДАНС в правната работа, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са хванати да реализират нощен лов. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се проверява от Окръжна следствена работа – Благоевград. Младият настоящ чиновник от ДАНС е сътрудник на Бойко Борисов в спортния клуб " Бистришки тигри ", сподели Рашков.

Българска национална телевизия цитира прокуратурата, че против Георгиев на този стадий не може да бъде повдигнато обвиняване, защото би трябвало да бъде направена балистична експертиза за употребяваното оръжие по време на противозаконния лов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР